Close Menu
Pinnen? Ja, graag!

Pinnen? Ja, graag!

Pinnen ja graag

Pinnen ja graag

Praktische informatie

Mobiel netwerk

In het algemeen geldt: een betaalautomaat via een mobiele verbinding is minder betrouwbaar dan een terminal via een vast netwerk. De kans op overbelasting neemt - door het stijgende gebruik van smartphones - toe. Ook kunt u te maken hebben met een beperkt bereik van het mobiele netwerk op de plaats waar uw betaalautomaat zich bevindt.

Mobiele verbindingen zijn er met en zonder keurmerk. Een telecomverbinding zonder keurmerk geeft meer storingsrisico's.  

Bij een storing in de betalingsverwerking (3) kunt u niet veel meer doen dan te informeren wanneer de problemen zijn opgelost. De Betaalvereniging heeft een informatiesysteem (Connect) opgezet waarmee alle belangrijke spelers elkaar op de hoogte houden bij storingen. Als u contact opneemt met de eerste partij die u kan helpen, is de kans groot dat deze via Connect al meer weet over de storing. Zij kunnen u dan vertellen of het probleem in de betalingsverwerking zit.

Bij storingen en / of andere problemen in uw winkel (1) of het netwerk (2) moet u wel in actie komen. Zorg dat u een overzicht heeft van contactgegevens van uw leveranciers. U kunt zaken ook structureel verbeteren zonder uw pinketen compleet te wijzigen:

  • als uw verbinding geen keurmerk heeft: overstappen op een mobiel netwerk met keurmerk
  • overstappen op een vast netwerk. Sommige betaalautomaten zijn modulair opgebouwd en maken het mogelijk om zonder vervanging van de volledige betaalautomaat te switchen van mobiel naar vast. Informeer bij uw terminalleverancier.
  • combineren van een mobiele en vaste verbinding: dan heeft u een dubbel netwerk

Bij die modulair opgebouwde pinautomaten is soms een combinatie van vast en mobiel mogelijk. Kijk of dit voor uw automaat mogelijk is.

085-3034821