Close Menu
Pinnen? Ja, graag!

Pinnen? Ja, graag!

Pinnen ja graag

Pinnen ja graag

Praktische informatie

Schoonheidssalon - Pnnen nog via ISDN

BEGINSITUATIE
Inventarisatie van de meterkast levert het volgende beeld op. De schoonheidssalon beschikt over:

  • een ISDN-lijn met vier telefoonnummers in gebruik. Deze lijn wordt gebruikt voor bellen, faxen en pinnen. De kosten bedragen ongeveer honderd euro per maand inclusief gesprekken en kosten van het inbelpinnen.
  • een ADSL-internetverbinding voor de PC in de salon. Er staat een modem/router achter een zogenaamde splitter in de koperdraadverbinding.

De PC en fax staan achterin de winkel. De betaalautomaat staat uiteraard op de toonbank voorin de zaak, de router onder de toonbank.


TELECOMADVIES
Pinnen via een breedbandverbinding levert voordelen op voor de ondernemer:

  • breedbandpinnen gaat veel sneller dan inbellen over een telefoonverbinding en de kosten van het inbellen zijn verdwenen De eigenaresse van de schoonheidssalon wil een overstap naar breedband voor bellen en faxen uitstellen. Dat kan later gebeuren en is aantrekkelijk;
  • de kosten voor een zakelijk ISDN-abonnement nemen elk jaar toe en abonnementen kunnen steeds minder makkelijk zonder boete worden opgezegd. Na het overzetten van alle toepassingen op breedband kan de ondernemer de ISDN-lijn opzeggen wat direct kosten bespaart.

De breedbandinstallateur waarschuwt: riskeer straks geen onverwachte boete en check de opzegtermijn van het contract!


REALISATIE
De omzetting is gefaseerd aangepakt. Deze zaak heeft geen meterkast. De router staat al naast de telefoon en betaalautomaat voorin de winkel. Tussen de router en de betaalautomaat is een nieuwe bekabeling aangebracht. Om te kunnen pinnen via breedband moet een aantal instellingen in de betaalautomaat aangepast worden. Dat gebeurt op afstand door de terminalleverancier. Alle zaken worden gecoördineerd door de breedbandinstallateur/adviseur. De schoonheidssalon heeft hiermee één aanspreekpunt. Het project heeft een doorlooptijd van enkele weken.

Na de beperkte wijziging worden enkele tientallen euro's per jaar bespaard. Als later alle toepassingen naar breedband worden omgezet, kan er nog een keer worden bespaard.
Al deze zaken zijn geregeld door de breedbandinstallateur/adviseur. De schoonheidsspecialiste had hiermee één aanspreekpunt. Het project heeft een doorlooptijd van enkele dagen. Per jaar zal de winkelier enkele honderden euro's besparen.

085-3034821