Close Menu
Pinnen? Ja, graag!

Pinnen? Ja, graag!

Pinnen ja graag

Pinnen ja graag

Praktische informatie

Restaurant - Gewone telefoonlijnen ingeruild

BEGINSITUATIE
Een kijkje in de meterkast en administratie van het restaurant levert het volgende beeld op:

  • twee gewone telefoonlijnen met twee telefoonnummers. Op een van de nummers is een fax aangesloten. De ondernemer wil de nummers behouden en faxen moet mogelijk blijven.
  • de ondernemer heeft op papier een internetverbinding (hij betaalt de rekening hiervoor), maar ter plaatse is deze niet terug te vinden.

De bekabeling van telefoon/fax/alarm in het restaurant is 20 jaar geleden aangebracht. Om alle bekabeling terug te vinden wordt een ware speurtocht tussen de meterkasten, zolder en vloer uitgevoerd.


TELECOMADVIES
Om het pinnen sneller te maken, krijgt het restaurant het advies om over te stappen op een breedbandverbinding. Hierover kan de ondernemer pinnen, bellen en internetten.
De voordelen voor de ondernemer zijn:

  • het pinnen duurt slechts een paar seconden
  • Het restaurant gaat besparen op gesprekskosten: niet meer inbellen naar de transactieverwerker (in dit geval Equens) en minder gesprekskosten voor telefonie
  • naast de PC/laptop kunnen later ook nieuwe diensten via breedband worden aangesloten, zoals alarm/video over breedband.

REALISATIE
De ondernemer wil graag de omzetting uitbesteden aan één partij die alles regelt. Verder besluit hij meteen over te stappen op 'all IP', dus pinnen, bellen, faxen en alarmering allemaal over breedband. De doorlooptijd is enkele weken.
De breedbandinstallateur verzorgt alles, inclusief het opzeggen van de inbellijnen en het contracteren van een leverancier van de breedbandverbinding met keurmerk voor pin. Het faxapparaat kan verdwijnen. Ontvangen en verzenden van faxen gaat voortaan via een webservice. De alarminstallatie krijgt een converter voor melding over een IP-lijn. Alle veranderingen leveren een besparing op van enkele honderden euro's per jaar.

085-3034821