Close Menu
Pinnen? Ja, graag!

Pinnen? Ja, graag!

Pinnen ja graag

Pinnen ja graag

Praktische informatie

Herenmodezaak - Al een internetverbinding

BEGINSITUATIE
De ondernemer vindt het inbelpinnen langzaam en wil hierin graag verandering. Inventarisatie van de meterkast levert het volgende beeld op:

Twee gewone telefoonlijnen:

  • de eerste wordt gebruikt voor fax en alarm
  • de tweede wordt gebruikt voor bellen en pinnen
  • een breedbandverbinding, maar zonder keurmerk voor pinnen
  • en een WLAN-doosje voor een draadloze verbinding naar de laptop

De meterkast ziet er keurig uit. Tijdens een recente verbouwing van de winkel heeft deze winkelier al rekening gehouden met een extra kabel tussen de meterkast en de toonbank in de winkel.


TELECOMADVIES
Om de pintransacties sneller en goedkoper te maken, krijgt de herenmodezaak het advies om een zakelijke breedbandverbinding te nemen. De ondernemer kiest een abonnement met pinnen, bellen en internetten. De voordelen zijn:

  • het betalingsverkeer wordt sneller en er zijn geen inbelkosten meer voor pinnen
  • dit is snel te realiseren: de internetverbinding in de winkel ligt er al
  • na het overzetten van alle toepassingen naar de internetverbinding kan de winkelier zijn gewone telefoonabonnement opzeggen waarmee direct een besparing wordt gerealiseerd.

Pinnen over een lijn zonder keurmerk heeft ook een risico. Maar deze ondernemer heeft een abonnement voor een breedbandverbinding bij een aanbieder over wie hij tevreden is en waar hij bij een probleem kan aankloppen. De winkelier heeft zo één aanspreekpunt. Het project heeft een doorlooptijd van enkele weken. Nu al bespaart de winkel enkele honderden euro's per jaar. De breedbandinstallateur heeft nog een stappenplan gemaakt voor het (later) overzetten van onder meer telefonie en fax op de breedbandlijn. De besparing wordt dan nog groter. Breedbandalarmering kan in de toekomst ook. Maar de breedbandadviseur waarschuwt alvast dat er dan een deskundige partij bijgehaald moet worden.


REALISATIE
Er is al een kabelgoot aanwezig tussen toonbank en meterkast. Hierdoor kan heel eenvoudig een ethernetkabel worden aangelegd tussen de meterkast (router) en de toonbank (betaalautomaat). Verder moeten om te kunnen pinnen via breedband een aantal instellingen in de betaalautomaat aangepast worden.

Al deze zaken zijn geregeld door de breedbandinstallateur/adviseur. De herenmodezaak had hiermee één aanspreekpunt. Het project heeft een doorlooptijd van enkele dagen. Per jaar zal de winkelier enkele honderden euro's besparen. 

 

085-3034821