Wordt mijn betaalautomaat automatisch geüpdatet of heb ik een nieuwe nodig?

news

Misschien heeft u het al ergens voorbij zien komen: Het Maestro en V PAY logo verdwijnen vanaf 2023 langzamerhand van al onze betaalpassen. Daarvoor in de plaats komen Debit Mastercard en Visa Debit terug. Hiermee lijken onze Nederlandse ‘pinpassen’ meer op debit- en creditcards van buitenlanders en kunt u makkelijker overal ter wereld en online betalen. Ook voor buitenlandse toeristen is het prettig dat we deze omslag gaan maken. U hoeft die klanten in de toekomst niet meer aan de kassa af te wijzen. Maar om betalingen met de nieuwe debitkaarten te kunnen accepteren moet uw betalingssysteem dit jaar nog op orde zijn.

U wordt gebeld!

Dat lijkt een hele operatie, maar het valt gelukkig mee. Voor het grootste gedeelte van de betaalautomaten in winkels is een software update op afstand voldoende. Dit regelt uw leverancier voor u. In een enkel geval is de betaalautomaat verouderd en moet deze vervangen worden. Als dit bij u het geval is, dan hoort u dit op tijd van uw automaatleverancier. Wanneer uw automaat vervangen moet worden, kunt u de transactieverwerking door laten lopen op uw nieuwe automaat. Die wordt dan uitgebreid voor Debit Mastercard en Visa Debit.

Low impact

Het goede nieuws is dus dat u op dit moment geen actie hoeft te ondernemen. Banken en automaatleveranciers werken samen om te kijken hoe zij zo makkelijk mogelijk Debit Mastercard of Visa Debit kunnen activeren op uw betaalautomaat. Zo proberen zij de impact van déze wijziging voor u als ondernemer zo laag mogelijk te houden. Als u wel iets moet doen, omdat uw apparatuur te oud is, of omdat uw systeem een update op locatie nodig heeft, laat uw bank of automaatleverancier dit ruim van te voren weten. 

Alleen opletten

Tot zover de hardware en software kant van het verhaal. Maar om goed over te kunnen stappen heeft u misschien ook een nieuwe overeenkomst met uw bank nodig voordat u betalingen met alle Mastercard en Visa producten kunt accepteren. Accepteert uw betalingssysteem nu al creditcards? Dan is de uitbreiding een ‘eitje’. Uw huidige systeem is er nu al klaar voor. Accepteert uw systeem nu alleen nog Maestro en V PAY? Dan moet u een nieuwe overeenkomst afsluiten met uw bank of automaatleverancier. Zij zullen daarvoor ook contact met u opnemen. Maar geen zorg; De kosten zullen ongeveer gelijk blijven. Zo is de operatie om landelijk betalingen met Visa Debit en Debit Mastercard te ondersteunen vooral achter de schermen groot en ingrijpend. Gelukkig valt het voor u mee. U hoeft alleen maar op te letten of de banken hun werk goed doen ☺

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.