Is cash nog koning tijdens Koningsdag?

trend

Veel feestvierders betalen op allemaal verschillende manieren tijdens Koningsdag. Nu de nationale feestdag weer voor de deur staat is het wellicht handig om te weten welk betaalmiddel gebruikelijk is op welke hotspot. Wij hebben het voor je uitgezocht.

De binnenstad

De binnenstad is een grote hotspot tijdens Koningsdag. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en ga zo maar door. In alle binnensteden heeft een grote oranje menigte zich verzameld om de verjaardag van onze Koning te vieren. Er zijn dan ook veel plaatsen waar je iets kan kopen in de binnenstad. Een gedeelte van deze plaatsen zal je kunnen pinnen, maar een groot gedeelte ook niet. Neem dus altijd een beetje contant geld mee voor de wc's, de kraampjes met bier, wijn en frisdrank en wellicht het kraampje met paraplu's en poncho's.

 

Festivals

Festivals zijn tegenwoordig goed uitgerust met pinapparaten. Hier kan je dus eigenlijk altijd wel pinnen om je drankje (of muntjes) af te rekenen. 

 

Markten

Tijdens Koningsdag zijn er altijd veel vrijmarkten, rommelmarkten en andere markten. Het is gebruikelijk om hier contant te betalen, maar een goed voorbereide ondernemer kan meer betaalmogelijkheden aanbieden. Ben je van plan om hier wat te kopen? Wees dan voorbereid om met cash te betalen. Als ondernemer kun je jezelf goed voorbereiden door meedere betaalmethoden aan te bieden. De regel is: Hoe meer betaalmethoden, hoe hoger de omzet. Mogelijkheden voor de markten zijn bijvoorbeeld Tikkie/betaalverzoeken, een pinreader aanschaffen of huren voor één dag bij bijvoorbeeld de Rabobank, Izettle, Sumup. Al met al zijn er dus genoeg mogelijkheden, maar blijft cash de dominante betaalmethode op de markten.

 

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.