Close Menu
Pinnen? Ja, graag!

Pinnen? Ja, graag!

Pinnen ja graag

Pinnen ja graag

Betaalsystemen

Wat is korte termijn pinverhuur?

Ondernemers die niet dagelijks een pinautomaat nodig hebben, hebben vaak het idee dat een pinautomaat in hun geval niet rendabel is. Toch zijn er diverse mogelijkheden. Zo bieden verschillende leveranciers (bijvoorbeeld SEPAY, Pintip, Brainpoint, Rent-a-Pin, Lubee en EasyPin) de mogelijkheid om betaalautomaten (ook) voor de kortere termijn te huren. Voor beurzen, evenementen of seizoensgebonden verkopen als haring, strandbedden en ijswagens bijvoorbeeld. De leveranciers rekenen een standaard huurprijs per dag (variërend van 12 euro tot enkele tientjes per dag), plus een vast bedrag per transactie (€ 0,18 tot € 0,29 per transactie). De huurprijs per dag daalt als de betaalautomaat voor een langere periode wordt gehuurd.

Als u een pinautomaat in plaats van een paar dagen of weken een paar maanden nodig heeft, is het verstandig een voorstel op maat aan te vragen bij de leverancier. De huurprijs daalt dan vaak aanzienlijk. Het is slim om de kosten voor de huur voor kortere termijn goed te vergelijken met de kosten van een terminal voor onbeperkte tijd. Hoe meer transacties u verwacht, hoe meer kortetermijnhuur in de papieren kan lopen. Er is een omslagpunt. Dan loont het soms om toch te kiezen voor langetermijnhuur of aankoop van een losse automaat of een totaalpakket (een zogenoemd slim pinpakket), ook al gebruikt u de betaalautomaat maar af en toe of een paar maanden.
Ter vergelijking: er zijn slimme pinpakketten voor bijvoorbeeld 500 pintransacties per maand voor tussen de vijftig en zestig euro per maand. Deze pakketten bestaan uit een betaalautomaat en een contract voor het pinnen (een pinbundel). Vaak bevatten ze ook de telecomkosten. De pintransacties zelf kosten (afhankelijk van de gekozen bundel) tussen de 4 en 6 cent.

 

085-3034821