Welk pinapparaat is het goedkoopst?

Het beantwoorden van deze vraag is nog niet zo eenvoudig, maar dat u de vraag stelt is heel begrijpelijk. U wilt namelijk tegen de laagst mogelijke kosten uw klanten laten pinnen.

Het goedkoopste pinapparaat

In het artikel over de kosten kunt u lezen dat de kosten op te splitsen zijn in vaste en variabele kosten. De vaste kosten zijn: aanschafkosten, administratiekosten en een maandelijks abonnement. Bij variabele kosten moet u denken aan de transactiekosten.

Vaak is het zo dat wanneer de vaste kosten hoog zijn de variabele kosten laag en andersom. De vraag: welk pinapparaat is het goedkoopst willen we beantwoorden aan de hand van een scenario, namelijk:

  • Pinapparaat is uw eigendom (koop)
  • 150 pin-transacties per maand, geen creditcard-transacties
  • €25 gemiddeld per transactie

Overzicht: mPOS leveranciers

   Eenmalig +
  administratiekosten
  Abonnement /
  maand
  Variabele kosten /
  maand
  Rabobank SmartPin  €99  €6,60  €15
  CCV Mini  €149  €14,95  €22,50
  Sepay Mini  €188  €9,95  €11,25
  myPOS Mini  €139  €0  €19,50
  iZettle  €15  €0  €73,13
  SumUp  €39  €0  €71,25

Let op: de berekening van de variabele kosten zijn gemaakt op basis van aannames. Het kan zijn dat uw situatie hiervan afwijkt. Misschien heeft u veel minder transacties per maand of ligt het gemiddelde bedrag per transactie veel lager. Tevens kan het zijn dat uw klanten afrekenen met een creditcard. Deze kosten zijn hierin niet in opgenomen.

Conclusie

Er is best een redelijk prijsverschil tussen de verschillende aanbieders van mPOS apparaten. Naast het vergelijken puur op prijs is het ook belangrijk om andere aspecten mee te nemen. Hierbij kunt u denken aan de uitbetalingstermijn van de omzet op uw rekening, acceptatie van (buitenlandse) betaalkaarten en de service van de leverancier.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.