Tips voor meer pintransacties

Vrijwel iedereen heeft een betaalpas, maar niet iedereen betaalt er mee aan de kassa. Lees hier de 4 belangrijkste tips voor meer pinbetalingen.

Tips

  • Zet de betaalautomaat in het zicht
  • Opzetten van pinacties
  • Stimuleer buitenlandse klanten om te pinnen
  • Coach uw personeel

Zet de betaalautomaat in het zicht

Onderzoek wijst uit dat consumenten vaker zouden willen pinnen dan ze doen. Dit komt omdat niet altijd duidelijk is aangegeven of een betaalautomaat aanwezig. De consument kiest dan vaak voor de veilige route en betaalt met contact geld. Het is daarom heel belangrijk dat u duidelijk aangeeft en laat zien dat het mogelijk is om te pinnen in uw winkel. Promotiemateriaal is zeer effectief om uw klanten te wijzen op de betaalmogelijkheden. U kunt hier gratis promotiemateriaal bestellen.

Opzetten van pinacties

Naast het gemak dat pinnen voor de klant biedt, zorgt het ook vaak voor extra omzet. Klanten hebben immers altijd voldoende geld op zak en zijn dan sneller geneigd meer te kopen. Daarnaast ben je als ondernemer een minder aantrekkelijk doelwit voor overvallers. Het is daarom sterk aan te raden om acties op te zetten ter bevordering van het pinnen.

Stimuleer buitenlandse klanten om te pinnen

Krijgt u met enige regelmaat ook buitenlandse klanten? Zorg ervoor dat zij ook op de hoogte zijn van de betaalmogelijkheden. Het is voor u ook goed om te weten dat betalingen van buitenlandse klanten met een V PAY of Maestro betaalpas geaccepteerd kunnen wordne tegen uw huidige pintarief. U maakt dus geen extra kosten!

Informeer ook uw personeel. Zorg ervoor dat zij pinbetalingen stimuleren bij buitenlandse (en binnenlandse) klanten. Zo kunt u geld besparen, of heeft u extra omzet omdat de betaalpas uw klant minder beperkt dan de hoeveelheid contant geld in zijn portemonnee.

Coach uw personeel

De meest efficiënte manier om pinnen te stimuleren is om uw personeel te trainen. Bent u een ondernemer met veel personeel? Maak het stellen van de vraag tot onderdeel van de kassatraining.

Nieuw pinapparaat nodig?

Heeft u een nieuw pinapparaat nodig? Checkout.nl biedt een overzicht van alle pinapparaten. Hierbij kunt u kiezen uit mobiele of vaste pinapparaten. Wilt u dat het apparaat verbonden is met WiFi of juist via een vaste kabel? Wilt u geen grote investering doen? Kijk dan bij de mPOS apparaten.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.