Mobiel of vast pinapparaat?

Oriënteert u zich op een nieuw pinapparaat? Maar twijfelt u tussen een mobiele of vaste variant? We leggen u graag het verschil uit om u te helpen bij het maken van een keuze.

Mobiel of vast?

De keuze tussen mobiel of vast is geheel afhankelijk van uw eigen bedrijfssituatie. Kan u overweg met een apparaat op één plek? Of zijn er meerdere plekken waarop u uw klanten wilt laten betalen?

Ben je actief als ZZP’er en gaat u veel langs bij uw klanten, staat u veel op beurzen, food(festivals) of werkt u als horecaondernemer en wilt u uw klanten op het terras laten betalen dan zijn mobiele betaalautomaten zeer geschikt.

Het kan ook zijn dat u werkzaam bent in een kledingwinkel, fietsenwinkel of dierenwinkel met een kassa op een vaste plek. Het is dan in veel gevallen wenselijk dat uw kassa en pin met elkaar zijn gekoppeld. In deze situaties is een vaste pinautomaat het meest geschikt.

Bereik

Is een vaste betaalautomaat het meest geschikt voor uw situatie dan heeft u als voordeel dat bereik voor u geen issue is, u bent immers via de vaste lijn (ethernet) verbonden aan het internet. Een overzicht met vaste connectie vindt u hier.

Voor een mobiele automaat geldt dat er twee mogelijkheden zijn, namelijk: een connectie via GPRS / SIM of WiFi. Via deze link krijgt u een overzicht.
Connectie via het WiFi netwerk spreekt voor zich. Voor GPRS geldt dat uw connectie afhankelijk is van het netwerk dat u heeft. Een simpele vuistregel is, heeft u bereik met uw mobiele telefoon dan heeft u dat ook met uw pinautomaat. Ondervindt u hinder met uw mobiele bereik, dan bestaat de kans dat u dit ook ervaart met uw pinautomaat.

Goedkoopste optie?

Maakt het in uw situatie niet uit welk type apparaat (mobiel of vast) u heeft, dan is het interessant om te weten welke optie goedkoper is.

In de meeste gevallen is de vaste betaaloplossing goedkoper dan een mobiele, omdat bij een GPRS variant additioneel maandelijkse kosten in rekening worden gebracht voor de SIM kaart.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.