Wat kost een pinapparaat?

Voor veel ondernemers is het niet altijd duidelijk welke kosten er allemaal verbonden zijn met de aanschaf van een pinautomaat. In dit artikel willen we u meenemen in de verschillende kosten en waar u op moet letten bij het aankopen van een pinautomaat.

In de eerste plaats zijn er de aanschafkosten van de terminal. Deze kosten zijn het meest duidelijk. Wel is er verschil in de hoogte. Zo zijn er mPOS apparaten voor circa €20 beschikbaar en er zijn ook apparaten te verkrijgen voor meer dan €400 oplopend tot €800. In een artikel over “wat het beste bij mij past” willen we u verder uitleggen welk type apparaat het meest geschikt is.

Sommige aanbieders brengen ook eenmalig administratiekosten in rekening. De leverancier zal hiervoor uw pinautomaat voor u installeren. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Uw (bedrijfs-)gegevens worden gecontroleerd
  • De pinapparaat wordt aangesloten op het betaalverkeer
  • De pinapparaat wordt aan uw rekening gekoppeld

Hierdoor kunt u na ontvangst eenvoudig en snel aan de slag. Het enige dat u moet doen is het apparaat inschakelen en verbinden met het internet.

Naast de administratie of installatiekosten zijn er bij sommige leveranciers ook servicekosten van toepassing. Deze kosten kunnen zowel maandelijks of jaarlijks in rekening gebracht worden, dit verschilt per leverancier. Een servicecontract zorgt ervoor dat u snel wordt geholpen als er bijvoorbeeld sprake is van een storing aan uw pinapparaat. Hiermee voorkomt u dat het negatieve effect van een storing tot een minimum wordt beperkt. Afhankelijk van het type servicecontract heeft u support op zon- en feestdagen. Deze support wordt geleverd op afstand of locatie afhankelijk van het probleem.

Een belangrijk aspect bij het verwerken van pinbetalingen zijn de transactiekosten. Deze kosten bestaan vaak uit twee aspecten. U betaalt in veel gevallen een vast bedrag per maand voor een zogenoemd transactie abonnement. Daarnaast is er een variabel component, namelijk een bedrag per transactie. De hoogte van de kosten per transactie is vaak afhankelijk van de transactiebundel die heeft afgesloten bij uw leverancier. Hierbij geldt in veel gevallen, hoe groter de bundel, des te lager de kosten per transactie. De prijs per transactie varieert veelal tussen de 5,5 eurocent en 10 eurocent per transactie.

Soms zijn er ook leveranciers, zoals iZettle en SumUp, die een percentage van circa 1,90% over de transactiewaarde in rekening brengen voor het verwerken van de betalingen.

Om een goede keuze te maken, dient u inzichtelijk te hebben wat het aantal pintransacties per maand bedraagt en wat de gemiddelde waarde is per pintransactie. Verder adviseren wij u om ook te kijken of creditcardtransacties bij het abonnement zijn inbegrepen bij de leverancier waar u uw transacties door laat verwerken.

De uitbetaling van de omzet vindt vaak per dag plaats. Afhankelijk van de leverancier wordt de omzet direct op uw eigen zakelijke rekening uitbetaald of uw omzet wordt uitgekeerd op een rekening van de leverancier. In dat geval heeft u toegang tot een klantportaal waar u kunt inloggen. U heeft dan eenvoudig inzicht in uw eigen transactierapportage en kunt de omzet vanuit de portal overmaken naar uw zakelijke bankrekening.

Als uw pinapparaat gebruik maakt van een mobiele internetverbinding (GPRS / SIM kaart) dan zijn hier maandelijkse kosten aan verbonden. De simkaart wordt indien van toepassing bij de pinautomaat meegeleverd. Het belangrijkste verschil met een gewone simkaart is dat het alleen gebruikt kan worden in een pinapparaat. Een pinapparaat verbruikt minder data waardoor de tarieven per maand ook lager liggen ten opzichte van een normale mobiele telefoon.

myPOS is een van de weinig aanbieders die de betaalautomaten standaard voorziet van een gratis simkaart inclusief dekking in Europa.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.