Pinautomaat kopen of huren?

Het betalingsverkeer is de laatste jaren sterk veranderd. Dit herkent u misschien wel doordat veel klanten steeds minder met contant geld betalen. Dit geldt zelfs voor locaties als een markt, festival of braderie. U kunt met een pinautomaat goed voorzien in de nieuwe behoefte van uw klanten. De vraag is alleen, moet u een pinautomaat kopen of is de optie huren misschien toch beter?

Kopen of huren, beide opties willen we in dit artikel met u delen. Zo kunt u goed bepalen wat het beste bij uw onderneming en situatie past. De belangrijkste factoren om te bepalen of u een pinautomaat moet kopen of huren zijn:

  • Hoe lang heeft u het apparaat nodig?
  • Welk budget heeft u beschikbaar?

Tijdelijk of structureel

Heeft u een pinautomaat elke dag nodig of is het een tijdelijke situatie? Of wilt u uitproberen of een pinapparaat voorziet in de behoefte van uw klanten? Bij een tijdelijke situatie adviseren wij u om een pinautomaat te huren. Bij tijdelijke situaties kunt u denken aan beurzen, evenementen of pop-upstores, maar ook als u een periode moet overbruggen of als er sprake is van een spoedgeval.

Echter, heeft u een winkel, een eigen kraam of andere zaak waarbij u dagelijks klanten heeft die betalen met een pinpas. Dan is er sprake van een structurele situatie en is het aan te raden om een pinautomaat aan te schaffen.

Budget

Naast tijd is er een tweede aspect, namelijk uw budget, dat bepaalt of u beter een pinapparaat kunt kopen of huren. De investering in een pinapparaat is uiteraard afhankelijk van het type dat u aanschaft.

Kiest u voor een robuust model van Sepay of CCV dan moet u rekening houden met een eenmalige investering van circa €400-€700. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een mPOS. Enkele aanbieders zijn, myPOS, iZettle of SumUp. De eenmalige investering voor een mPOS ligt aanzienlijk lager. Wel moet u rekening houden met significant hogere transactiekosten. Het is dus ook zaak dat u naast de aanschaf ook let op het aantal transacties en de waarde van uw transacties. U kunt via onze website eenvoudig inzichtelijk krijgen welke modellen passen binnen uw budget.

Om goed te bepalen of uw budget toereikend is het belangrijk dat u inzicht heeft in de kosten. In het artikel: “Wat kost een pinapparaat?”, krijgt u een helder inzicht in de kosten. Mocht u structureel behoefte hebben aan een pinapparaat, maar kunt u de investering voor een pinapparaat niet kunnen dragen, dan adviseren wij u toch om een apparaat te huren. Er zijn allerlei mogelijkheden voor huur variërend van een dag tot meerjarig. De kosten voor een maand huren bedragen circa €25 - €40.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.